Kroketjes van schorseneren met dip van bloemkool

Ingrediënten

  • 500 g schorseneren
  • kom met koud water
  • sap van 1 citroen

Voor de dip

  • ½ bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 200 g verse roomkaas
  • eventueel scheutje water

om te paneren

  • 2 losgeklopte eieren met snuf zout
  • bakje met bloem
  • bakje met paneermeel

Niet voor niets worden schorseneren ook wel winterasperges genoemd: je ziet ze nu in overvloed. Ken jij alleen de klassieker van schorseneren in witte saus? Hoog tijd voor een culinaire update! Sofie Dumont maakt ze het liefste klaar als kroketjes met een dip van geroosterde bloemkool erbij. 

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Spoel zoveel mogelijk aarde van de schorseneren.

  2. Schil ze grondig tot ze mooi wit zijn. Leg ze in de kom koud water met het citroensap.

  3. Snij ze in balkjes van 7 à 8 cm en kook of stoom ze 5 minuten tot ze lichtjes al dente zijn.

  4. Droog ze goed af. Wikkel ze eerst in de bloem, dan in de losgeklopte eieren, en als laatste in de chapelure.

  5. Bak ze 20 minuten in de Philips Airfryer XXL op 170 °C.

  6. Meng de bloemkoolroosjes met de kruiden en de olie.

  7. Rooster ze 20 minuten in de Philips Airfryer XXL op 190 °C.

  8. Laat wat afkoelen en cutter de bloemkool en roomkaas tot een gladde dip.

  9. Serveer in kommetje bij de kroketjes.

0

Nog geen stemmen