Gegrilde aubergines met tahindressing

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • peper en zout
  • knoflookpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 ml water
  • 1 el rozijntjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • wat water om aan te lengen

voor de garnituur

  • ½ fijngesneden Chinese kool
  • 1 handvol zonnebloempitten
  • 2 el fijngesneden bieslook

voor de tahindressing

  • 2 el tahin
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing

Een beetje zoet, een beetje hartig: dat is dit gerecht voor twee. En als je al niet verliefd was, dan zul je het na het eten van dit gerecht zeker zijn, is het niet op elkaar dan wel op die explosie van smaken!

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Snij de aubergines in de lengte in vier.

  2. Doe het water en de rozijntjes met wat peper en zout in de Airfryer.

  3. Leg de aubergines erop en besprenkel met olijfolie.

  4. Laat 25 minuten bakken of tot water is verdampt op 180 °C.

  5. Roer alle ingrediënten van de dressing goed onder elkaar.

  6. Serveer de aubergines op de Chinese kool, schep er de rozijntjes en de dressing over.

0

Nog geen stemmen